Vi söker dig som har ett genuint intresse för vattenfrågor och vill göra skillnad tillsammans oss

Vill du ha ett givande och omväxlande jobb där du arbetar med viktiga samhällsfrågor? Är du utbildad ingenjör/naturvetare? Perfekt! Då kan det vara dig vi söker!

Hos oss på Vatten & Miljökonsulterna kommer du arbeta ute i fält, utföra beräkningar, genomföra utredningar, utforma VA-anläggningar, skriva rapporter samt ha dialog och möte med kunderna. Här finns det dessutom god möjlighet att låta ditt eget intresse styra rollens exakta utformning. Kanske älskar du att ta fram de smarta lösningarna eller leda projekt? Då ordnar vi så att du kan göra lite mer av det! Vi tror helt enkelt att jobbet blir som bäst när du får göra det du verkligen tycker är roligt.

Eftersom vi är ett relativt litet bolag så finns det goda möjligheter att vara med och påverka vår framtida utveckling. Vi älskar när våra medarbetare kommer med nya bra idéer! Dessutom verkar vi i en framtidsbransch där det hela tiden kommer nya spännande tekniker som du får möjlighet att arbeta med. Dock är det såklart inte bara bolaget som skall utvecklas, utan även du som medarbetare kan växa i din roll! På grund av vår storlek så kommer du här få möjlighet att arbeta brett och följa projekt från inledande skede till avslut, vilket gör att du på så sätt kan tillgodogöra dig mycket kunskap inom många områden. Dessutom arbetar vi alltid i grupp för att kunna lära av varandra. 

Vi vill att du skall trivas och må bra hos oss, så därför ser vill till att värna om arbetslivsbalansen och erbjuder både flextid samt möjlighet att jobba hemifrån om du vill. Dessutom har vi både ett generöst friskvårdsbidrag och möjlighet att träna under arbetstid en timme i veckan. 

”Det bästa med det här jobbet är utan tvekan kollegorna. Vi har det väldigt kul tillsammans och har en grym sammanhållning! Det är också mycket därför jag valde att sluta som konsult på en större firma. Här får du dessutom möjlighet att vara med och påverka bolaget, och får arbeta med många olika saker, vilket ofta inte är möjligt på stora bolag!”
– Tomas Markström, VA-ingenjör

Fokusområden

Våra fokusområden är framför allt

  • VA-strategi – strategiska utredningar rörande VA, VA-planer, VA-juridiska frågor, ABVA, verksamhetsområden, VA-taxor
  • Dricksvattensäkerhet – Utredningar rörande dricksvattensäkerhet, exempelvis upprättande av beredskapsplaner, risk-och sårbarhetsanalyser i hela vattenförsörjningssystem, klimatanpassning, övningar, skalskydd, dricksvattenhygien, utbildning
  • Ledningsnät – Beräkningar, dimensionering, modellering
  • Dagvatten – Utredningar för avledning och rening, beräkningar, dimensionering
  • VA-process – Kommunal dricksvattenteknik och avloppsreningsteknik, exempelvis förstudier, vattenbehandlings­processer, processoptimering, framtagande av förfrågningsunderlag, m.m.
  • Vatten – Utredningar rörande grund- och ytvatten, exempelvis utformning av vattentäkter, vattenskyddsområden, GIS-analys, recipientutredningar, naturvärden i vatten, föroreningar i vattenområden m.m.

De vi söker

Utredare Vatten

Du som läser detta ser vi har en examen med naturvetenskaplig inriktning exempelvis geovetenskap eller limnologi alternativt civilingenjör med miljö- och/eller vatteninriktning. Som utredare Vatten kommer du att arbeta med exempelvis projekt rörande miljö, grund- och ytvatten, tillståndsansökningar för vattenverksamhet och miljöfarlig verksamhet, vattenskyddsområden och utredningar rörande förorenat vatten och recipienter.

VA-ingenjör

Du som läser detta ser vi har en examen som exempelvis civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med projekt kopplade till VA-anläggningar, dimensionering, projektering och driftfrågor. Även projekt kopplade till ledningsnät och dagvatten ingår i arbetsuppgifterna.

Minst lika viktigt som din utbildningsbakgrund är din passion. Vi har alla ett stort intresse för vattenområdet och de viktiga samhällsfrågor som det medför – precis som vi tror att du också har! Vidare tror vi även att du har ett starkt eget driv, är en riktigt fena på att samarbeta och har en god initiativförmåga.

Ansökan

Ansökan skickas till info@vmkonsulterna.se. Sista ansökningsdag 2024-03-14.

Vi är stationerade i Luleå, Boden och Skellefteå. Ange gärna önskad stationeringsort i ansökan.

För frågor kontakta

Anna Mäki, 076-1477 003 eller anna.maki@vmkonsulterna.se

Per Rendahl, 070-625 24 07 eller per.rendahl@vmkonsulterna.se

www.vmkonsulterna.se

 

Låter detta som något för dig? Det både tror och hoppas vi! Vänta i så fall inte – skicka in din ansökan redan idag!

 

Student

Är du student som letar examensarbete eller praktikplats? Hör av dig till Anna eller Per så kan vi komma på något bra tillsammans.

Kontakta oss